CARA RENEW CIDB GREEN CARD (KAD HIJAU) WARGA ASING
Disediakan oleh: Administrator

Bukan sahaja untuk pekerja tempatan, iBINA turut menyediakan servis renew cidb green card (kad hijau) untuk pekerja asing yang berdaftar. Berikut merupakan cara renew CIDB green card (kad hijau) dengan mudah dan pantas untuk pekerja asing :

LANGKAH 1 CARA RENEW CIDB GREEN CARD (KAD HIJAU) WARGA ASING

Layari https://ibina.com.my/ dan ia akan memaparkan laman web seperti berikut:

CARA RENEW CIDB GREEN CARD (KAD HIJAU) WARGA ASING

LANGKAH 2

Di laman utama akan memaparkan dua pilihan untuk renew CIDB green card (kad hijau) sama ada untuk warga tempatan atau warga asing. Anda boleh klik pada butang “Mohon Sekarang”

cara renew cidb green card

LANGKAH 3

Paparan seterusnya akan memaparkan pilihan sama ada anda ingin renew cidb green card (kad hijau) untuk warga tempatan atau warga asing. Klik pada butang “Pekerja Asing”

PILIHAN RENEW CIDB GREEN CARD WARGA ASING

LANGKAH 4

Setelah klik pada butang “Pekerja Asing”, anda perlu melengkapkan maklumat peribadi pada borang permohonan yang disediakan. Sila pastikan bahawa passport dan permit kerja dimuat naik.

BORANG RENEW CIDB GREEN KAD (KAD HIJAU)

BUAT BAYARAN RENEW CIDB GREEN KAD WARGA ASING

LANGKAH 5

Cara renew CIDB green card (kad hijau) yang seterusnya adalah dengan menanda pada kotak “Saya bersetuju dengan terma & syarat” setelah selesai melengkapkan butiran peribadi dan anda boleh klik pada butang “Buat bayaran”

BUAT BAYARAN RENEW CIDB GREEN CARD

LANGKAH 6

Selesai anda menekan butang “Buat Bayaran“, anda boleh memilih untuk membuat bayaran melalui perbankan atas talian atau melalui kad kredit seperti di bawah

TOYYIPAY CIDB GREEN CARD

LANGKAH 7

Seterusnya, anda perlu menekan butang “Proceed” untuk membuat bayaran.

 

LANGKAH 8

Setelah bayaran dilakukan resit bayaran akan diemelkan kepada anda melalui emel yang telah anda masukkan di laman bayaran sebagai bukti anda telah membuat  bayaran.

LANGKAH 9

Permohonan anda akan diproses dalam masa 3 hari bekerja dan anda akan menerima pas sementara melalui emel menandakan bahawa cidb green card (kad hijau) anda telah diperbaharui untuk melayakkan anda memasuki tapak binaan.

LANGKAH 10

Kad Personel Binaan CIDB akan dipos ke alamat syarikat yang berdaftar dengan CIDB.

LANGKAH 11

Kami akan maklumkan kepada anda melalui email untuk kami membuat bayaran balik dan bayaran balik (refund) akan dibuat dalam tempoh 24 jam sekiranya permohonan anda tidak berjaya.

 

RUMUSAN

Mudah bukan? Ini adalah satu cara renew green card CIDB anda dengan mudah. Hanya dengan melayari www.ibina.com.my anda boleh membuat renew CIDB green card (kad hijau) untuk pekerja asing. Klik sekarang di link berikut, klik di sini.

 

1 Comment

  1. Mohd Norhisham

    Terbaik la

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikel Lain

Nak kami uruskan lesen kontraktor & pembaharuan Kad Personel Binaan (Kad Hijau) CIDB anda?